petek, 19. oktober 2012

POROKA BO CENEJŠA ČE NAREDIVA VSE SAMA

NE!
Pa začnimo lepo na začetku.
Zaroka je za vama. Določila sta datum, rezervirata termin na upravni enoti, kjer bo civilni obred, obiskala župnika, in se dogovorila vse podrobnosti za cerkveni obred. Potrdila sta rezervacijo v gostišču. Ko imata urejene vse uradne stvari, se začnejo priprave na poroko iz bolj ustvarjalnega dela.
Odločita se, da poročna vabila izdelata sama, da bodo imela pridih osebnosti. Na googlo izbereta nek vzorec, ki vama je všeč. Odpravita se v trgovino po papir, kuverte, pisala, nalepke, kristalčke,... Če je šlo po načrtu, sta v eni trgovini dobila vse in vsega količinsko dovolj. Doma se lotita dela. Papir obrežela na pravo velikost, začneta z risanjem in pisanjem,... Prvo vabilo, drugo vabilo, enajsto, trinajsto ,... petinvajseto vabilo - kar naprej eno in isto. In nikar si ne smeta dovoliti, da se pri pisanju zmotita, ker je papirja kupljenega točno število,... Na koncu ustvarjanja ugotovita da morata še enkrat v trgovino. Zmanjkalo je papirja za dve vabili.


Tudi naprsnih šopkov se lotita sama. Sto svatov, 100 naprsnih šopkov. Prijateljice nimajo časa sedeti ure in ure z vami, če pa že, je to velikokrat iz vljudnosti. Ja žal tako je, ne razmišljajo vsi tako kot vi, da bi za poroko vse delale same! Vendar tega vam ne bodo povedale. Na koncu že sanjate naprsne šopke. No, izpustila sem, kako se odpravite v trgovino po svileno cvetje za šopke... hmmm kaj še rabim, aa priponko,... še kaj? To ni vaše področje in ne veste točno kaj rabite. Zato verjetno ne bo dovolj le en obisk trgovine, dva, trije.


Na vrsti so zahvalna darilca. Odvisno za kaj se bosta odločila, vendar verjetno bosta obiskala kar kakšno trgovino, da bosta na kup nabrala vse potrebno za izdelavo zahvalnih daril. In spet en kup nekega časa in klicanje prijateljic, katera bi prišla pomagat.
 


Proti koncu priprav na poroko, zadnjih štirinajst dni, so na vrsti sedežni redi. To je čas, ko so še zadnje probe obleke, obisk frizerja za probo, ... In še veliko časa za sedežne rede potrebujeta. Zopet izrezat papir na pravo velikost, prepognit, limat, pisat,... In bog ne daj, da zadnji dan še kdo odpove ali pa sporoči, da bo prišel z drugo prijateljico.


Nekatere se odločite da boste tudi rože pripravile same. Namizne aranžmaje. Nakup rož, dekoracijskega peska, vaze. No, morda si boste vaze sposodile in kličete na okoli po cvetličarnah, kdo bi vam lahko posodil,... In kdo bo šel to pripravit na mize. Aha... moje prijateljice, SPET! Saj imajo med civilnim in cerkvenim obredom uro časa, pa bodo malo zamudile... In one lahko tudi sedežne rede postavijo na mizo.


Če zdaj pogledam zgornji tekst, en velik kaos. In verjemite mi, tudi pred poroko se boste tako počutile. Ali bo vse tako kot sva si zamislila, ali bodo časovno naredile vse,... In temu se reče POROKA BO CENEJŠA KER BOVA SAMA DELALA VSE. Na koncu boste rekle, če bi se poročila še enkra, bi vse to zaupala nekomu drugemu.


Same si ne boste nikoli zračunale vseh potnih stroškov, klicanih impulzov in vašega dragocenega časa. Da o živcih teden pred poroko sploh ne govorim. Na koncu bodo stroški večji, vendar razdrobljeni na več manjših stroškov.
Zaupajte svojo poroko strokovnjakom, ki ni nujno da so dragi. Zavedati se morate, da vsak ki se ukvarja s porokami ima pri svojih dobaviteljih popust in na koncu plačate, ravno toliko kot vi osebno plačate v trgovini. Plus tukaj so prihranjeni živci.

torek, 16. oktober 2012

KLOBUČKI ZA NEVESTO

Sebe si nikakor ne predstavljam s klobučkom ali nekim elegantnim pokrivalom oz. dodatkom za v lase. Že pozimi si s težavo nadenem kapo. A na svoj najlepši dan, ko si na očem vsem pa si ne bi upala nositi klobučka.
A vem, da niso vse neveste take.
Ko sva bila z T prejšnji vikend v Londonu na poročnem sejmu, pa me je zamikola, da bi poizkusila. Razstavni prostor Edvina Ibbotson Millinery je bil prepričljiv!


Od ekstravagantnega, za neveste z drzno dušo, do klasičnega pokrivala za klasične neveste.


In med čim lahko neveste izbirajo v njenem salonu?