ponedeljek, 23. maj 2011

POROČNA ZGODBA Neža in Miha

Za nami je še ena prijetna in zaljubljena sobota. Edino vreme nam je nekoliko kravžljalo živce. Celo popoldne smo zrli v nebo in čakali ali bo ali ne. In ni bilo dežja.
Tako se je lahko zgodila prava pravljična poroka.

Če bi vam nekdo rekel ali bi se na poroko pripeljala s kolesom... bi verjetno pogledal čudno? Miha in Neža sta bila navdušena nad idejo. In navdušeni so bili vsi nad njunih podvigom , kondicijo in predrznostjo. Poti od Ihana do Zapric v Kamniku, verjetno ne bosta pozabila nikoli, prav tako vsi tisti, ki so se v tistem času peljali mimo njiju.

Svojo ljubezen sta si najprej obljubila v ihanski cerkvi.

Nato ju je pot na tendemu popeljala pred matičarja na grad Zaprice v Kamnik.

Grajsko vzdušje je bilo ob godalnem kvartetu nepozabno.

Še nekaj stilskih popravkov po naporni poti ...


... poročna koračnica, ženin s pričama in nevesta z očetom...


Po obredu je sledila poročna svatba ob prijetni glasbi Jareraje in nežnem glasu neveste Neže Drobnič.

Vso cvetje sno jima pripravili pri ŽELIMO.SI.


Za večerjo je poskrbel naš catering restavracija Glažuta.


Mladoporočenca sta si izbrala:

- mozzarela s paradižnikom in svežo baziliko
- porova pita z zelišči
- pečen pršu v testu z jajčnim hrenom

- mešano meso na žaru
- Puranovi medaljončki z gorgonzolo in pehtranom
- zelenjavna lazanja s paradižnikovo okamko in parmezanom
- pečen mlad krompir v veliki ponvi
- rižotka z zelenjavo v veliki ponvi


torek, 17. maj 2011

POROČNI ČEVLJI

Tako kot na obleko, pomislite bolj na začetku priprav na poroko, je dobro, da tudi takrat že začnete misliti na poročne čevlje. Vsekakor pa ne pozabite, na letni čas v katerem bo poroka.

Klasična nevesta: to pomeni, da boste nosile bele oz. krem čevlje, takšne barve, kot bo vaša obleka.


foto: internet

foto: internet

foto: internet

Lahko pa si drzna nevesta: izberi si barvo čevljev, ki ti je najbolj všeč.

foto: internet

foto: internet

foto: internet

foto: internet

Če bodo čevlji barvni, naj bodo povezani z barvo šopka oz. še kakšnega manjšega detjla, ki bo krasil obleko ali vas.

Nikar pa se ne bojte zime ali dežja. Zimske neveste, lahko krasijo škornji.

foto: internet

foto: internet

foto: internet

Lahko pa ste elegantna nevesta: Čevlji so polni kristalov, večjih in manjših.


foto: internet


foto: internet

Lahko pa ste tudi bose. Vendar le v primeru, da je zunaj resnično toplo in nikar tega ne prakticirajte v cerkvi z mrzlimi tlemi.

foto: internet

ponedeljek, 16. maj 2011

POROČNA TORTA malo drugače

Je čas, da izbereta torto?
Zaželela sta si nekoliko drugačno in 'odpiljeno' torto? Naj vama malo pomagam z različnimi oblikami in podobami poročnih tort.

foto: internet

foto: internet

foto: internet


foto: internet

foto: internet

Lahko pa izbereta male tortice cup cake.


foto: internet

foto: internet

Naj vaju oblika ne prevzame in nikar ne pozabita na okus torte. Še tako lepa torta ne bo upravičila slabega okusa.

www.zelimo.si
www.najina-poroka.com
www.porocnadekoracija.blogspot.com

četrtek, 12. maj 2011

POROČNI PROTOKOL

Nekaj pravil, ki se jih držita:

Nikar poročnega dneva ne prepustite naklučju.
Vodenje protokola ne zaupajte prijateljem, ki so tudi povabljeni na poroko.
Protokol poročnega dne, začnita sestavljati vsaj mesec pred poroko.

In kako se lotiti tega dela? Če sta mnenja, da temu delu organizacije poroke, ne bosta kos, to delo prepustita poročnemu koordinatorju.

foto: internet

Najprej si naredita alineje: svatje pridejo...?, civilni obred...?, cerkveni obred ...?, poročna svatba ...? Zraven si pišita ure in kraj ter koliko časa se lahko tam zadržite.

Pomislita kaj bosta med celim dnevom ponudila svatom kot pogostitev. Med zgornje alineje vrinita kje in kaj bodo jedli. Nikar ne pozabita na mize, prte, nekaj stolov (za starejše), hrano (strogo prepovedano, da jo cel dan vozite v avtu) in pijačo (obvezno mrzla). Če boste cel dan naokoli, ne pozabita na kavo, ob hladnih dnevih pa tudi kakšen aperitiv. Če tej nalogi nista kos, za ta del poroke prosita catering.
Ker vama bodo pecivo verjetno pripravili domači, se dogovorite, kdo in kam ga more peljati (če je mogoče že en dan prej).

Naslednja stvar, na katero ne pozabita je glasba, ki vas bo spremljala čez dan. V zgornji tekst vrinita ime skupine, kdaj pride, kam pride ter njihov kontakt. V primeru, da na vajini poroki ne bo koordinatorja, naj ima kdo od bližnjih vse kontakte ljudi, ki sodelujejo na vajini poroki.

foto: internet

Ne pozabita na cvetje. V cvetličarni se domenita, da vam oni razvozijo in postavijo vse cvetje. Tako si bosta prihranila živce in čas. Če to ni mogoče na list koordinacije napišita kdo pelje cvetje, lokacijo, ob kateri uri mora biti cvetje tam. V gostišče ne pozabita dostaviti sedežnih redov in jedilnih listov. Zraven zelo nadzorno na list narišita in napišita kje kdo sedi.
V primeru, da bosta cvetlični aranžma prenašala: civilni obred, oltarna miza, svatovska miza, se dogovorita z nekom, ki bo odgovoren za ta aranžma.

foto: zelimo.si

Poroka pa ima veliko malenkosti: deljenje naprsnih šopkov, pentlje za avtomobile, darila za svate, riž/cvetki/mehurčki za svate, ... Kaj bodo delali svatje medtem, ko se bosta vidva fotografirala? Kdo in kam bosta spravila darila, ki jih bosta dobila? Sporočita v gostišče kdaj pripeljejo poročno torto.

foto: internet

V primeru, da morata nekatere storitve plačati že na poroki, pripravita kuverte z denarje ter nanj napišita komu je denar namenjen. Teh kuvert ne hranita vidva, vendar jih dajta koordinatorju, staršem ali pričam.

foto: internet

Še mnogo je malenkosti, ki se razlikujejo od poroke, do poroke. Podrobno si izpolnita koordinacijski list. Raje vpišita več informacij, kot da vama kakšna manjka.

www.zelimo.si
www.najina-poroka.com
http://porocnadekoracija.blogspot.com



petek, 6. maj 2011

POROKA MED TEDNOM

V sredo sta rekla da na matičnem uradu, včeraj pa še pred Bogom.

Bila je fenomenalna poroka. 120 svatov, na koncu sveta, ob sončnem vremenu, poroka v naravi. Svatje dobro razpoloženi, odlična hrana našega cateringa.
Naša pot se je začela že ob 4.00 uri zjutraj, ko smo odrinili na pot, še brez zajtrka. Žal so bile vse bencinske še zaprte, tako da smo bili do prihoda našega cateringa lačni. Tam smo pri 0 stopinjah celzija, še pred sončnem vzhodom začeli s spripravami stolov, miz, pogrinjkov,.... Slana je še prekrivala travniško cvetje, ko sva z Majo že ustvarjali namizno dekoracijo.

Vse skupaj se je začelo že dopoldne ob 9.00, z dobrodošlico kraškega pršuta, kozjega sira, svežega kruha, čaja in kave. Ob 9.30 je sledila Sv. maša ... riž, čestitke in darila, nato pa zabava. Sonce nas je grelo pod milim nebom.

Sledilo je slastno kosila po njuni izbiri menija, sladice (predvsem je šel v slast jabolčni štrudelj), sladoled in na koncu, kot se spodobi za poroko tortica z 150 cup cake-i različnih okusov slaščičarne Dolcis. Ves čas nas je spremljal band Tristan (kotrabas, tamburica in pevka).



Zadnji gostje so odšli okoli 19.30 ure.

In na koncu smo se spraševali: le zakaj se vedno odločimo za poročno svatbo v poznem popoldanskem času in čez noč. Seveda ima noč svojo moč, vendar sonce in narava imata večjo MOČ. Poroka je bila resnično enkratna. Seveda pa brez sonca ne bi bilo mogoče izvesti poroke v naravi v takem stilu.

www.zelimo.si
http://porocnadekoracija.blogspot.com
www.najina-poroka.com
www.facebook.com/organizatorkaporok