sreda, 12. januar 2011

OTROCI NA POROKI in njihova naloga

Že imata svoje otroke, male nečakinje in nečake,...

Želite, da bi bili vključeni v vajino poroko? Prepustite jim pomembno nalogo. Naj prinese na povšterčku prstana ali pa naj pred vam posuva cvetke.


So otroci še premajhni? Fino je do stari vsaj 2-3 leta. V takem primeru, gre lahko z njim ena od vajinih prič. Prstančke privežita z trakcom, če pa bo na rdeči preprogi preveč cvetk, pa ne bo nič hudega.

Kakor koli se takšen špalir konča, je prikupno. Otrokom so dovoljene napake, le da ne izgubi prstanov. Vi svatje bodo navdušeni!

Kaj pa če otrok noče pred vama? Ponavadi uspe obljuba o sladoledu, ali pa kaj drugega, kar ima rad. Vsekakor pa ne bo nič narobe, če se v zadnjem trenutku premislite in prstana nese priča.

Če želite več otrok vključiti v vajino poroko, se dogovorite, da bodo lepo oblečeni, vi pa jim priskrbite majhne šopke (iz istega cvetja, kot je vaš), dečki pa imajo lahko balone.

(foto:internet)


(košarice in blazinice za prstane lahko kupite v spletni trgovini www.najina-poroka.com/trgovina/)

http://www.zelimo.si/

http://porocnadekoracija.blogspot.com

torek, 11. januar 2011

AVTO za poroko

Pri izbiri avta za poroko sta lahko skromna (finančno skromna). Seveda pa je to odvisno od vajinih želja, 'norosti' na avtomobile,...
Najlažja in najcanejša izbira je, da vajin avto dobro opereta in očistita. Izbereta dobrega šoferja. To naj bo oseba, ki ne pije oz. ji ni problem se cel dan odreči pijačni (no, vsaj do ohceti).
Šoferja izberite med prijatelji ali sorodniki. Nekoga, ki je družaben in ga bosta vesela v avtu. Lahko pa je tudi partner ena od prič.

Seveda pa si lahko avto tudi izposodita. Najprej preglejta ves vozni park svojih sorodnikov in prijateljev. Šele nato se odpravite v avtohišo. Če si bosta tam zaželela nek avto, ki ni registriran, bo vajina varianta padla v vodo.

(foto:www.zelimo.si)
Lahko pa se na poroko pripeljeta z old timer-jem, kočijo, limuzino,...


(foto:www.zelimo.si)

Ko izbirate avto za poroko, bodita pozorna, da bosta z izbranim avtom varno prispela do vseh lokacij (hribčki, avtocesta,...). Žal po avtocesti kočija ne more, prav tako za limuzino preverita ovinke, ki vodijo do željenega cilja.

http://www.zelimo.si/

http://www.porocnadekoracija.blogspot.com/

http://www.najina-poroka.com/

sreda, 5. januar 2011

POROČNA PRIČA

Ste v dilemi koga izbrati za pričo? Se ne morete odločiti koga bi izbrli, ker jih je toliko ali ker v mislih nimate nikogar.
Če ste šele na začetku priprav s poroko, nikar ne skrbite. Imena prič, morata na matični urad sporočiti dober mesec pred poroko. Do takrat lahko pretehtata možnosti, kdo bi bil najbolj primeren za to odgovorno nalogo.
Izbirate lahko med sorodniki ali prijatelji. Imate le eno omejitev: priča mora biti polnoletna.
V primeru, da se ne morete odločiti, ker je toliko kandidatov, si lahko izberete tu dve priči. Morda se odločite, da je ena priča na civilnem obredu ter druga na cerkvenem obredu.
Lahko pa uberete ameriško varianto. Ve imejte družice, ženin pa ... best man (ne najdem slo. prevoda). Poskrbite, da bodo vsi lepo oblečeni (finančni zalogaje je kar velik) ter da bodo družice imele šopke.

In kaj je njihova naloga?
Priča svojo odgovornost začne opravljati, od trenutka, ko reče 'sprejmem to nalogo' (to predvsem velja za nevestino pričo). Skupaj z vami se bo odpravila na probo in izbiro poročne obleke. V primeru, da se boste odločile same izdelati vabila in ostalo vam bo pomagala pri izdelavi. Priči vama bosta organizirali dekliščino in fantovščino.
Svojo glavno nalogo pa bo morala opraviti na dan poroke.
Vsaka priča skrbno čuva nevesto oz. ženina. Prav tako ne sme iz oči izpustiti poročnega šopka. Če izgubita oboje, ju čaka 'kazen'. Če je le mogoče, se z animatorjem poroke dogovorite, da se ta kazen izpelje v obliki nalog (petje, plesanje,...) in ne z izplačilom denarja.
Po polnoči, ko postaneta mož in žena, je tudi njina naloga opravljena in zaključena.
(foto: internet)

sobota, 1. januar 2011

KAKO ZAČETI S PRIPRAVAMI na poroko

Čestitam! Vaša druga polovica vas je zaprosila za roko... Sedaj je čas, da začneta s pripravami na poročni dan. Morda se sliši precej enostavno , vendar ni čisto tako. Ko imata glavne stvari že rezervirane in pripravljene, ugotovita, da je še mnogo malenkosti, ki jih potrebujeta.
Pa začnimo na začetku.
Preglejta finance in se pogovorita koliko sta pripravljena zapraviti za poroko. Pri tej odločitvi ima velik pomen število povabljenih in stil poroke.

Naslednji korak je, da se dogovorita za datum poroke ter takoj za tem rezervirata termin na matičnem uradu in restavracijo oz. prostor za poročno svatbo ter organizatorja poroke, če ga bosta imela.

Ko imata rezerviran termin, sta za nekaj čas prosta. Sedaj je čas, da se usedeta za računalnik in brskata ter iščeta ideje. Priporočam, da čim več možnih variant angleških besed (seveda tudi slovenskih)oz. fraz vpišeta v iskalnik. Oglejta si slike in ugotovita kaj je všeč obema, kako bi na najboljši način ustvarila poroko z vajinim pridihom in vajino zgodbo ljubezni.
Če želita imeti prav posebno obleko, zadnje kolekcije, bosta morala čim hitreje rezervirati poročno obleko. Prav tako dobrega fotografa in band ali DJ-ja. O podrobnostih, se boste pogovarjali kasneje.
Odvisno kdaj se želita poročiti (med počitnicami,...), vendar najkasneje dva do tri mesece prej morata razdeliti vabila.
(foto: internet)
Ko vstopita v čas cca. tri mesece pred poroko, je čas za podrobnosti. Do sedeja sta se morala odločiti, kakšno cvetje bosta imela na poroki. Če sta na internetu našla kakšno fotografijo, si jo sprintajta in jo nesita s seboj k cvetličarju.

Oblikujta si časovni plan poroke (priporočam vama porokčnega koordinatorja), vanj vkomponirajta delo fotografa. Z nijim se dogovorita na kakšen način vama bo po poroki izročil fotografije - foto knjiga, klasičen album, CD. Dogovorite se za probni termin z frizerjem in vizažistom. Sedaj je čas da z gostilničajem oz. cateringom dorečete jedilnik in postavitev miz v prostoru. Tako bosta imela dovolj časa, da bosta naredila dober sedežni red.

Obiščita slaščičarne in naročita poročno torto in pecivo. Nikar ne pozabita na malenkosti za nevesto: spodnje perilo, podvezico, nakit, torbico).
(artikel lahko kupite preko spletne trgovine: www.najina-poroka.com/trgovina)
(artikel lahko kupite preko spletne trgovine: www.najina-poroka.com/trgovina)
Tri mesece pred poroko si v zlatarni izberita poročna prstana ali pa jih naročita, da vama izdelajo unikatna.
Najkasneje mesec pred poroko morata matičnemu uradu sporočiti imeni prič.
Čim manj organizacijskih stvari si pustita za zadnje dva tedna. V vsakem primeru, se vama bo zgodilo, da bo prišlo kaj nepričakovanega in bosta morala stvari urejati v zadnjem trenutku.

Fotografije so delo ŽELIMO.SI