torek, 31. avgust 2010

TOREK

Tudi torek ni čas za reciklažo!

Danes sem se resnično potrudila, da so bili otroci čim prej v varstvu in jaz v salonu.
Končno mi je danes uspelo dokončati vse sedežne rede za sobotni poroki. Eni so v obliki trikotničkov, drugi pa na dvojnem papirju, ki bo z dolgo okrasno bucko zapičen v košček nektarine, ta pa bo na robu kozarca. Ko so sedežni redi končani, je potrebno še enkrat preveriti, če so vsa imena pravilono napisana. Nato je potrebno med celo množico listkov, vse postaviti v pravilni vrstni red in nato zapakirati, da izdelki pridejo na lokacijo nepoškodovani in ne pomešani.
V dopoldanskem času mi je uspelo narediti tudi jedilne liste za eno od porok v tem tednu. Med čakanjem na pravilne informacije, kaj napisati: ali bo pečen ali tenstan krompir (ja to je v tem primeru zelo pomembno), sem pripravila skoraj vse trakove za na svatovske avtomobile in našemu cateringu poslala še zadnje informacije za sobotno poroko v šotoru.
Med tem nas je obiskal poštar in nas razveselil s paketom poročnih dežnikov :)
Jedilniki so bili dokončani za čas kosila in sledila je pod domov.
Popoldne sem se vrnila v salon, kjer so prišli po poročne prstane. Obiskala sta nas mladoporočenca M+M, ki sta prišla še po bombončke in hitro sem narezala in naprintala še deset v abil v obliki mačjih glav. Danes jim moram še iztriči in zlimati.

Takšen je bil moj torek.

Moški del ekipe, pa je v Snoviku postavljal šotor.

ponedeljek, 30. avgust 2010

PONEDELJEK

Zadala sem si resnično veliko nalogo... da bom vsak dan v tem tednu napisala blog o tem, kaj pravzaprav dela organizator porok čez teden.
Pobudo za to mi je dal moj brat, ki pač mora malo provucirati.
NE, ponedeljek ni čas za reciklažo!

Malo daljši spanec se prileže po naporni soboti in delavni nedelji. Ob 9.00 sva bila z T. v salonu, kjer je najprej sledilo pospravljanje: odrezkov papirja, koščkov selotejpa, pecljev in listov rož, praznenje košev, zlaganje belega perila, ki ni bilo porabljeno na sobotnih porokah. Vmes je prišla stranka poravnat račun za poroko. In hitro izdelava enega bannerja. T. je med tem tržil naš poročni portal in sestrin portal. Ura je bila mimogrede 14.00, ko je bil čas za odhod na kosilo.

Takšno je bilo najino dopoldne. Vse od zgodnjih jutranjih ur, pa tudi ostala ekipa želimo.si ni počivala. Sprazniti je bilo treba kombi in tovornjak, ki je pripeljal v nedeljo robo iz Valburge. Sledila je še enkrat pot do Lazarinijevega dvorca, kjer so morali še pospraviti smeti, kline od šotora in nekaj malenkosti.

Po prihodu domov, so se vsi fantje odpravili na naš travnik, kjer so že začeli s postavljanjem šotora za soboto. Ja, padal je dež. Nič zato :(

Po kosilu je še enkrat sledila pot do salona, kjer so prišli plačati tudi drugo sobotno poroko. Med tem, ko sem imela še nekaj časa pa sem izdelala tretino sedežnih redov za eno izmed sobotnih porok.
In nato zopet domov, kjer se je oglasil še B. in prinesel prstane za sobotno poroko.
T. se je še tretjič vrnil v salon na sestanek za poroko za drugo leto.
Ura bo 23.00 in dan se bo počasi zaključil pred TV-jem.


nedelja, 29. avgust 2010

POPOLNA POROKA ZA POPOLN PAR

Seveda, vsi pari smo popolni in vsi imamo popolno poroko! Upam :)
Včeraj smo postavili rekord glede števila porok v enem dnevu, vožnje po Sloveniji, razpoložljivosti našega osebja. Bilo je napeto in izšlo se je 101% dobro. Kot celotna ekipa smo dokazali da znamo funkcionirati organizirano.

A ena poroka med vsemi je bila ultra! Šotorska poroka v parku pri Lazarinijevem dvorcu v Valburgi.

Čestitke M+M!


Čarobna cerkvica v Solčavi in cerkveni obred, sta dala čarobnost začetku dneva.


Pot je svate vodila do šotora, kjer jih je čakala prelepa dekoracija in okusna hrana.

Za piko na i, pa je poskrbela torta. Hvala strokovnjakinji!!!

Takšnja je bila naša zadnja poroka v naravi v mesecu avgustu, leta 2010.


sreda, 25. avgust 2010

EPRUVETE, BOMBONČKI in JEŽEK

Včeraj sva z T naredila skoraj doktorat iz čakanja... In končno le dobila epruvete za zahvalna darila. Ne,... ne bodo samo epruvete. Eno izmed najbolj domiselnih zahvalnih vabil za svate.

Ali uganete kaj je notri???

M&M bomboni z imeni mladoporočencev in datumom poroke. Ja tudi to se da! So mi cele tri ure dišali bomboni pod nos in sem nato le enega poizkusila. PRAVI SO:)
Sedaj pa še obešenke z zahvalnim tekstom in na prvi strani ime svata, ker bodo položeni že na mizo ter bodo služili kot dopolnitev k celotni dekoraciji in kot sedežni red.


Med tem, pa se je pri nas doma znašel ubogi, poškodovani ježek. Imel je zlomljeno tačko, rano pod uhljem in kar nekaj ogromnih klopov. Skupaj z M navodili, smo ježka spravili v dobro oskrbo, v azil za divje živali.


Med drugim smo se včeraj tudi naučili, da ježek ne je jabolk in hrušk, kot pravi pesmica, temveč, da je jež mesojeda žival. Za prvo silo so bili mačji briketi več kot odlični.

sobota, 21. avgust 2010

NOV DAN

In pripomogli smo še k eni lepi poroki na gradu Zaprice v Kamniku.
Čestitke V in M!

Naši fantje ša še vedno pridno delajo v Dobrni na pripreditvi Noč pod kostanji.

(slike od včerajšnjega dne)






petek, 20. avgust 2010

VABILA, SEDEŽNI REDI, KONCERT IN JAHANJE

Ogromno vsega se je dogajalo ta teden. Večino časa sem preživela v salonu ob printerju in rezalni deski ali pa na sestankih. Tudi po šest na dan. Ja bilo je naporno ... in še bo. Fantje pa so cel teden pripravljali in postavljali opremo: koncertno streho in oder, ozvočenje, light show in pagode za Noč pod kostanji v Dobrni. Že tretje leto zapored. Danes je menda neka grozna glasba ob kateri bodo trpela ušesa naših dveh toncev. Jutri pa so Tanja Žagar in Mi2.

Jaz pa sem se popoldne odpravila z nečakinjo M proti dolenjski, na kmetijo, kjer je J užival 101 na uro. Po dolgem pregovarjanju je celo sedel v konjsko sedlo:), in krave ter telički, kozice in domače breskve. Bilo je popolno popoldne.




In nato še enkrat skok do salona, kjer sta jutrišnja mladoporočenca prinesla pecivo za poroko, ki ga bomo ponudili na njuni poroki.
Ja, jutri je ena poroka na Zapricah in koncert v Dobrni. Ta teden enostavno ne zmoremo še poroke pod šotorom.

nedelja, 15. avgust 2010

POPOLN DAN

Upam, da je za vsakega mladoporočenca njuna sobota popoln dan. Včeraj smo z našo pomočjo dan oz. življenje polepšali še dvema paroma.

Prisotni smo bili na dveh civilnih obredih in nato na poroki na prostem.
Še en sipmatičen par v letošnjem letu:)

Prevladovala je rdeča barva in vrtnice. A hkrat je bilo vse tako preprosto in elegantno kot ona dva. Za svoje svate sta pripravila posebno presenečenje ob katerm so jima vsi z nasmehom na ustih in veseljem dvojno čestitali.


Kljub temu, da je na sobotni dan padlo kar veliko dežja, ni nikogar motilo, da je bila poroka v naravi, pod šotorom. Vsi so uživali in se veselili skupaj z njima in DJ-jem GOGIJEM, vse do zgodnjih jutranjih ur.

Takšna je bila ta poroka v naravi. Srečno N in A.

ponedeljek, 9. avgust 2010

Vsaka ljubezen je edinstvena. In vsaka poroka je odraz ljubezenske zgodbe mladoporočencev. Nobena poroka ni enaka drugi. Vsaka govori svojo zgodbo, je izvedena na svojevrsten način ter s posebnimi idejami.

... malo lepega uvoda v današnji spis ...

Za nami je še ena SKROMNA poroka. Drage neveste in ženini: prosim privoščite svojim svatom kaj za pod zob. Nikar na obred ne nosite pladnjov s piškoti, ki so že na pol prazni, ker ste jih pojedli pri vama doma. Namenita nekaj evrčkov za poln pladenj ali vsaj nekaj sadja, če že ne za kakšen obložen kruheh. Verjemite mi, svatje so vedno lačni!!!

http://www.zelimo.si/galerija/

Ob tem dogotku, sva z T. premišljevala, če sva midva na najino poroki tudi tako 'šparala'? Ja, sva. Vendar midva sva imela 120 povabljenih. A kljub temu, sva jim po cerkvenem obredu namenila pršut z grisini in domače grozdje. In tudi veliko take in drugačne tekočine je bilo na voljo.

petek, 6. avgust 2010

POČITNICE

Tudi naša ekipa si je rahlo oddahnila. Teden dni na morju smo nabirali energijo in nove ideje.
Seveda me noge niso mogle nesti mimo prodajalne časopisov, kjer sem našo, že bogato knjižnico poročnih revij, obagatila za dve novi :)

Jutri pa novim dogodivščinam naproti oziroma novemu paru bomo zaželeli srečno pot v skupnem življenju.

Nove poročne novičke - verjetno iz novih revij, napišem tekom dneva oz. v večernem času (ne zamerit, če bo to šele jutri :)) Moram danes pripraviti še fotke za našo novo spletno stran www.turbolenzza.si