sreda, 23. junij 2010

POGOSTITEV PO OBREDU

V navadi je, da poroka traja večino dneva. Zgodaj popoldne se svatje zberejo pri ženinu. Skupaj se odpeljejo po nevesto. Če je običaj se izvede tudi šranga. Nato sledi vožnja v koloni s huuuuuuuuupanjem. V današnjem času ni več pravila, da mora biti civilni obred pred cerkvenim. Se pravi, lahko obreda prilagajate na uro, ki jo dobita na matičnem uradu: če je bolj pozno, je lahko cerkveni obred pred civilnim.

Če je dan dolg, je v navadi in tudi priporočljivo, da se svatom ponudi kaj za pod zob in kozarec penine, soka in vode. Predvsem v vročih dneh, je voda obvezna 'ponudba' na poroki. Tu nikar ne varčujete, kajti povod za slabo voljo na poroki je lahko tudi pomanjkanje tekočine in hrane, ki pa je povod za glavobol. Morda pogostitev omejita na sveže sadje, ki ga je v tem času na pretek.

Piškoti so obvezen element slovenskih porok, ki pa jih sama odsvetujem. Napolnijo in zapacajo želodec, lakota po nečem 'dobrem' ostane. Ko pa se usedete v gostilni za mizo pa se po juhi začnete spraševati: 'Kaj vse sem danes že pojedel, da sem tako sit?' Sladko pecivo zamenjajta s slanim pecivom.

Prav tako ne priporočam mešanja alkoholnih pijač: ponudita jim penino. Vino in pivo naj se toči na svatbi.


Če že ne za jedačo, pa po vsakem obredu poskrbita, da bodo svatje imeli tekočino, tudi, če boste uro kasneje že na poti v gostišče na večerjo.

In kako izgleda poroka na kateri po obredu nikomur ne ponudijo ničesar? Bomo videli!!!

NOGOMET


Kljub ogromnooo dela, so si danes naši fantje vzeli čas in si ogledali tekmo. Brez elana, zaradi poraza, so morali nadaljevati z delom na glavnem trgu v Kamniku in dokončati s postavljanjem strehe in odra za jutrišnji koncert Stari mački.

Kasneje so se odpeljali še do travnika, kjer končujejo s postavitvijo šotora za sobotno poroko.


Sama pa sem danes pripravljala in dokončevala sedežne rede za poroko M+P. Bo zares lepoo: v oranžni barvi. Dekoracija z različnimi travami in vrtnicami,...


Za seboj pa imamo že en zelo uspešen projekt: Carmina Burana

Naši fantje delavci pri postavljanju

koncertne strehe.

In med tem, ko nisem nič napisala, smo dobili tudi novo internetno stran :) http://www.zelimo.si/

In še en zanimiv link o porokah http://www.rtvslo.si/zabava/zanimivosti/za-nepozaben-in-seksi-uvod-v-zakonsko-zivljenje/232326

ponedeljek, 7. junij 2010

BALONI

Trenutno otroka spita, T. je na sestanku za KAMFEST.

Za nami je naporen vikend! Vsak sva se na svojem koncu Slovenije ukvarjala z napornimi strankami. T. je z ekipo postavljal šotor za trideset letnico. Ja,... trava še nekaj časa ne bo takšna, kot je bila, preden so postavili šotor. In morda tudi kakšnemu dreveščku manjka listek ali cvet.


Sama pa sem na gorenjskem koncu postavljala dekoracijo iz balonov. In drage nevestice... kaj sem se naučila: nikar si za poroko ne zaželite črnih balonov (ja tudi takšne želje obstajajo). Vsi vemo, da črna barva nase še posebaj veže toploto. Baloni so pokali drug za drugim. In še bili so privezani na vroče železno svetilko. Prav tako ne morete dobiti balonskih umetnin za nekaj pičlih evrov. Ja, res je: tega si žal ne more privoščiti vsak!