torek, 19. oktober 2010

ORGANIZATOR POROK

Kaj od organizatorja porok pričakovati na dan poroke?

Predvsem to, da je narejeno vse tako, kot ste bili dogovorjeni. Seveda morajo biti stvari, dokončane že vsaj teden dni pred poroko, le kakšna malenkost, ki jo ni mogoče izvesti prej in je izvedljiva le na dan poroke (da vam cvetličar pripelje rože,...).

Ali mora biti organizator poroke na vajin dan z vama?

Odvisno, kako ste se domenili z organizatorjem porok ter v kakšnem obsegu je vajina poroka. V primeru, da smatrate za organizatorja poroke osebo s katero ste se menili za protokol le civilnega obreda na določeni lokaciji, tam ni potrebno, da je ta oseba z vam. Seveda pa mora vse vajine informacije, želje in dogovore predati osebi, ki bo tisti dan na samem kraju. Tej osebi se tudi ponavadi ne reče organizator porok, temveč vodja protokola. Po končanem uradnem delu, ponavadi te osebe zapustijo poroko. Tam ostane gostinski delavec, v primeru, da imate pogostitev.
Drugače je v primeru, da ste organizatorju porok predali celotno organizacijo poroke. Seveda pa je odvisno od načina dela agencije, kateri ste prepustili to delo.

Pri nas imamo navado, da smo pri vseh večjih projektih cel dan zraven, vse do odhoda zadnjega svata. Pri nas te storitve ne zaračunavamo, vem pa da jo ponekod 10% celotnega zneska poroke.

Naj še opozorim, da koordinator poroke ni isto, kot organizator. Vendar več o tem drugič.

Ni komentarjev:

Objavite komentar