ponedeljek, 30. november 2009

PETEK, SOBOTA, NEDELJA

Takole delavno je zgledal naš vikend:

Ozvočenje v OŠ. Radomlje na otroškem bazarju


Postavitev odra, rampe in lightshow-a na 5. srečanju klap v Kamniku

Otvoritev drsališča v Kamniku 2009

petek, 27. november 2009

ČAS UŽITKOV, ČAS UMIRJANJA

Za danes sem končala!

Približuje se december: čas ustvarjanja, druženja z najbližjimi, kepanja (haha, upam da res), čas nakupov (to vzamite z rezervo).

V nedeljo je prva adventna nedelja, kar pomeni, da je zadnji čas da z J. narediva prvi skupni venček. Vem da mu bo največji užitek prižiganje svečk in pihanje le teh. Včeraj pa sva že ustvarjala voščilnice z prstnimi barvami.

Ko boste bodoče neveste krožile med trgovskimi policami, pa malo poglejte in najdite kakšno idejo za dekoracijo na vajini poroki. Morda vidite kakšne zanimive sveče, dekorativne prte ali kaj drugega kar je po vašem okusu. Če boste kupovale, vzemite kakšen komad na rezervo, da na dan poroke ne bo premalo in bo za to neuporabno. Morda pa le poslikajte kakšno dekoracijo, ki vam bo kasneje pri dogovarjanju z cvetličarko prišla prav.

Nasvet: če želite imeti dekoracijo poroke v zlati ali srebrni barvi, je december odličen čas za nakup potrebnih elementov za poročno dekoracijo.


Lep vikend!

četrtek, 26. november 2009

DRSALIŠČE KAMNIK 2009

Priprave na drsališče.
Otvoritev v nedeljo 29.11.2009 ob 17. ih.

ROŽE, ROŽICE, VRTNICE

Včeraj sva se zopet sestali z našo cvetličarko ter malo pokramljali o novi prihajajoči sezoni ter o rožicah in dekoraciji.
Obljubila je, da bodo tudi na tem področju novosti.
A vse se ustavi pri cenah. Mnogokrat neveste rečejo, da bodo same delale šopek in preostalo dekoracijo, vendar jim to vedno toplo odsvetujem. Pa ne, ker bi želela da pri nas pustijo gore denarja. Rože so zelo delikatna stvar: hitro uvenejo, če niso dobro 'povezane' lahko razpadejo,... Sama imam umetniško žilico, vendar to delo vedno prepustim naši cvetličarki.
Ponavadi cvetličarji znajo svetovati, kakšna rožica paše kateremu dekletu, kakšne oblike šopek spada k tipu obleke, katero boste nosile, katera oblika šopka je bolj praktična,...Vse se da dogovoriti.

In kaj spada k osnovni dekoraciji: nevestin šopek, naprsni šopek za ženina, starše (4x) in priči, aranžma za avto, namizni aranžmaji za prostor kjer bo svatba.

Kot dodatno je dekoracija cerkve (ponekod so cerkve že okrašene in tu žal ne morete imeti besede), aranžma za mizo na cerkvenem in civilnem obredu (ponekod se da dogovoriti, da njihov aranžma zamenjate za svojega, ki je narejen iz enakih cvetlic, kot vaš šopek in ostalo).

Dekoracijo lahko kombinirate z baloni, svečami, različnimi tili ali drugim lahnim blagom. Lepe kombinacije pa nastanejo tudi z kombinacijo naravnih elementov (kamenjem, listjem, sadeži - limonami, jabolki, robidnicami,...)
Kot dopolnilo k namizni dekoraciji spadajo tudi sedežni redi, jedilni listi, zahvalna darilca za svate.

Vsak je v svojem poslu strokovnjak in prepustimo jim njihovo delo, da ga opravijo kot je potrebno. In še nekaj: CENIMO NJIHOVO DELO!



torek, 24. november 2009

USPEŠEN TEDEN ZA NAMI IN PRED NAMI

Čas tako hitro teče, da komaj dohitevam dneve.

Včeraj sva se z T. odprvila na Štajersko na ogled prostora za poroko na prostem. Kraj Pesnica pri Mariboru: res prekrasen travnik z vrbami in drevoredom. Zraven tudi večji bajer, kjer iz sredine teče voda. Res dobra ideja za poroko pod šotorom.
Štajerska premore še en lep prostor za poroke na prostem, ki smo si ga letos ogledali: travnik ob grdu Štatenberg.
To sta dve ideji za vse tiste, ki si želijo poroko v objemu narave za štajerskem koncu.

Najina pot iz Pesnice je vodila na Ptuj, kjer sva prevzela popravljeno tehnično robo in vso potrebno tehnično opremo za drsališče.

Danes Kamnik začenja dobivati novoletno podobo. Mali grad bo zopet zasijal v barvnih lučkah. Drsališče na glavnem trgu tudi dobiva svojo podobo. Jutri začnemo s postavljanjem šotora in nato osvetlitve drsališča. Skozi Kamnik bodo zopet zasvetili lampioni, katere je lansko leto T. delal cele večere in ostajal zjutraj ob 4.30, da so bile vse dogovorjene stvari pravočasno gotove.

Poroke trenutno 'mirujejo'. Potekajo le dogovori in rezervacije terminov.

petek, 20. november 2009

Res je, da že nekaj dni nisem nič napisala, vendar le v blogg. Drugače sem cel dan za računalnikom in s svetlobno hitrostjo pripravljam vso reklamno gradivo, kajti moj delovni čas pred porodniško se počasi izteka. Upam, da nas naš novi družinski član ne prehiti, še preden bomo utegnili kupiti plenice njegove velikosti.

Trenutno se naše delovno stanje vrti okoli številk. Premišljujemo kako za čim 'nižjo' ceno zagotoviti kakovostno poroko v objemu narave. Vsekakor je dražja od tiste v gostilni, vendar ne za veliko. Je pa drugačna, lepa in pravljična. V letošnjem letu smo preživeli mnogo neviht, neurij in toče in smo vseeno vse poroke izpeljali odlično. Z dobro hrano, glasbo in animacijo smo poskrbeli za nepozabne trenutke mladoporočencev.

Besede, besede, besede.... slike povedo še več.




Več na www.zelimo.si/foto.php

ponedeljek, 16. november 2009

PREDSTAVITVENA BROŠURA

Pred nami je naporen teden. Vsak dan sestanki, sestanki, sestanki.

Jutri bo končana naša nova brošura. Drugačne oblike, z drugim logom (v letošnjem letu smo združili domeni ZELIMO.SI in ANIMIRAJ.ME) ter s dopolnjeno ponudbo.
In kaj vse nudimo? VSE: smo kot mala poročna veleblagovnica. Edino česar ne ponujamo je izposoja oblek, ker ji naša šivilija dela le po meri in naročilu. Prav tako ne ponujamo prstanov, ki bi jih 'štancali' temveč jih delamo le po naročilu (vi poveste kakšnega si želite in naš zlatar vam izpolni željo)





Naša predstavitvena brošura bo tako vsebovala poglavja, kot so: poroka v naravi, civilni obred, dekoracija, drobne poročne malenkosti, prstani, DJ in animator, light show, koordinator, catering,...

Aja: ne ponujamo tudi TORT, ker smo mnenja, da je to zelo delikatna stvar. Pred odločitvijo je potrebno obiskti veliko slaščičaren preden se odločite za tisto pravo.


nedelja, 15. november 2009

ČEVLJI

Ta vikend je bil čas za nakup otroških copat. Cela znanost. Ali so drage, kot bi bile iz zlata ali so drage, ali nibajo barve ali številke. Na koncu smo mu kopili živo rumene zajčke. Med iskanjem copat pa se je T. spomnil, da ima še bone v Alpini ter da bi si kupil gojzarje. Tako smo danes bili zopet v trgovini z čevlji, kjer smo kupili gojzarje in jih nato takojstestirali v gozdu ob nabiranju mau.

Kako pa je s poročnimi čevlji?
Predvsem je potrebno gledati na udobnost. Neveste: zavedajte se, da boste v njih preživele več kot polovico dneva. Ponavadi bele čevlje ponujajo le poročni saloni. Sama sem jih probavala v plesni trgovini v centru Ljubljane, kjer ti znajo zelo dobro svetovati. Prav tako tam prodajajo saten bele čevlje, različni modelov, različnih višin petk, ki se dajo barvati v različne barve.
Seveda pogledamo tudi na ceno, ki je ponavadi zelo visoka. Še enkrat pa vam polagam na dušo: POROČNI ČEVLJI MORAJO BITI UDOBNI.
Tudi ženini nimajo lahke naloge. Tisti, ki so športni tip moškeg in nikoli ne nosijo elegantnih čevljev najbolj trpijo. Drugi na lestvici so tisti, ki si zaželijo svetlih elegantni čevljev in tretji na lestvici so tisti, ki si želi ekstravagantne poročne čevlje. T. si je svoje poročne čevlje, ki so bili oranžne barve dal delati v Tržič. Cena je bila kar sprejemljiva.
Če pa želita biti drugačna, bodita drzna! Nevesta naj ima čevlje v barvi ... npr: šopka. Imeli smo tudi že neveste v črnih elegantnih čevljih in tudi bose.

petek, 13. november 2009

POPUST DO NOVEGA LETA

Trenutno moje počutje ni na višjem nivoju, temveč baterije utripajo in kličejo po počitku. Dva dni že poležavam in upam, da bo jutri že kaj bolje.
Pisarno obiščem le toliko, da odgovorim na meile in potem hitro domov na vitamine, čaj in počitek.
Med tem T. opravlja vse sestanke ter rezervacije za leto 2010. Ja, ni prezgodaj! Termini se polnijo. Poleg tega imamo do novega leta popust (več o tem na naši srani) www.zelimo.si

Včeraj smo bili prisotni na otvoritvi nove knjigarne Feliks na Čopovi ulici, jutri pa imamo delo na privat zabavi v Radovljici (light show, dj, animator, baloni,...)

sreda, 11. november 2009

ZAUPANJE

Včerajšnji večer s puncami iz KUD-a je bi prav prijeten. M. je pekla palačinke in nam ponudila prav dobro malinovo marmelado. Naša decemberska animacijska igrica je dobila osnovni okvir zgodbe: o materialistične palčku un dveh detektivih. Mislim, da bo prav zanimivo. V predstavo bodo vključeni tudi otroci, ki bodo prišli na ogled igrice, pestri, pisani kostumi in udarna glasba.
Seveda nismo mogle mimo obujanja spominov iz časa, ko smo se družili in pripravljali celovečerne predstave v KUD-u v Trzinu. In spomini iz gledaliških šol in večerje in pikniki, ki smo jih preživeli skupaj. Bili so časi o katerih je vredno govoriti. V vsem tem času, kljub starostnim razlikam, smo postali pravi prijatelji, vredni zaupanja in pomoči. Trenutno smo šli vsak svojo pot, a so dnevi, ko se srečamo in smo več kot srečni.


A to ni bil posel, to je bila zabava. V poslu je potrebno z ljudmi delati v rokavicah. Predvsem to velja za študente. Vse kar mu daš in vse kar od njega dobiš, mora biti PISNO. O zaupanju in odgovornosti tu ne moremo govoriti. Ne vem, ali se to dogaja samo v našem podjetju ali imajo takšne probleme tudi drugje. ŽALOSTNO!!!
Še bolj žalostna pa je neodgovornost starejših 'podjetnikov', ki so neodgovorni in neresni.

A večer bo bilj miren. Naš fant je že v postelji, mož na jogingu in potem greva k sosedom na 'Neseljence'.

torek, 10. november 2009

BOŽIČNE REKLAME

Komaj je za nami 1. november, so nas mediji že začeli zasipati s pripravami na novoletni čas: smreke, novoletne krogle, lučke, darilni papirji, nešteto sladkarij, otroške igrače, predvsem pa novoletni popusti oz. zdaj so še pred novoletni popusti.

In danes se po dooooooolgem času zopet dobimo s puncami iz KUD-a, da začnemo pripravljati božično igrico. Trenutno še nimam nobene ideje, vendar če smo več kot deset let, vsako leto, pripravili nekajnovega, bomo pa tudi za letošnje leto 'izumile' nekaj finega.

ponedeljek, 9. november 2009

MARTINOVANJE

Nov teden je pred nami, poln izzivov in ustaljenih nalog.

Že kar nekaj časa, dneve in dneve sedim za računalnikom ter oblikujem naš prvi poročni dnevnik za mladoporočence. Hkrati pa se, iz tujih revij, učim o mnogih malenkostih, ki spadajo k popolni poroki. Danes sem preučevala barve, ki spadajo skupaj, kater barve izbrati v katerem letnem času ter njihov pomen.
Medtem pa se naši fantje v podjetju pripravljajo na nove jesensko - zimske projekte. prvi, že ta teden je MARTINOVANJE pred veleblagovnico NAMA v Ljubljani.
Še nekaj dni in se začnemo z pripravami na novi projekt v Kamniku - drsališče, katerega otvoritev bo v nedeljo 29.novembra na glavnem trgu.

Vseskozi pa razmišljamo o novi izzivih in projektih za leto 2010.

petek, 6. november 2009

OD PONEDELJKA DO PETKA in še čez vikend

V našem poslu je težko določiti urnik obratovanja oziroma uradne ure.
Teden se začne v petek, ko 101 % pripravljamo poroko, ki je naslednji dan. Sobotni urnik se začne zgodaj, zgodaj zjutraj, ko ponavadi še vsi spijo. Jutranje premišljevanje, kaj je še potrebno narediti ter preveriti že vse narejeno, če je res 100%. Veliko fizičnega in še več psihičnega dela in premišljevanja. Sobota se prelije v nedeljo brez spanca. In ko se nekateri že pripravljajo, da bodo šli k nedeljski maši, se mi vračamo z zobotrebci med očmi v domačo posteljo.
In vsi prav dobro vemo, da jutranje spanje ne nadoknadi nočnega. Nekaj uric 'počitka' in že smo zopet v pisarni, ko ponavadi T. pripravlja obračun. Še kakšna urica le ostane za družino.
Ponedeljek je dan za pisarno, kjer pripravljam vse delavne liste za naslednje poroke, naslednjo soboto. Pošiljanje mailov caterig-u z točno določenim številom svatov, ter izbiro menija. Še enkrat s cvetličarko preveriva dekoracijo, ... To je tudi dan, ko se še zadnjič dobimo z mladoporočencema, ko gremo skozi celoten protokol dneva. Tudi torek je čas za preverjanje vseh podatkov. Z Dj-em in animatorjem gremo še enkrat skozi delavne liste in protokol. Torek je tudi dan, ko začnem oblikovno pripravljati sedežne rede in jedilne liste ter dan za sestanke za poroke na gradu Zaprice in druge manjše poroke. V sredo se pisarna preobrazi v delavnico: rezanje papirja, printanje, obrezovanje, leplenje, razporejanje. In kar naenkrat ugotoviš, da je ura toliko, da moraš v varstvo po otroka. Četrtek je dan za finiš. Ponavadi gremo tudi dekleta pomagat fantom pri postavljanju šotora oz. pri obešanju zaves, razporejanju stolov in miz,...
In teden je naokoli.

V ustaljen urnik, pa seveda zmeraj pridejo na vrsto še sestanki za poroke, ki bodo šele čez mesec ali dva, sestanki za druge pripreditve, ki ji pripravljamo.
Včasih je tudi sedma sila kriva, da kakšen dan manjkam v pisarni.

Od pomladi, do sredine jeseni ni čas za počitek in za nedelavne sobote in nedelje. Čas za druženje s prijatelji in družino je pozimi. Seveda pa smo vsi ljudje in si kdaj pa kdaj, kakšno popoldne MORAMO vzeti prosto, predvsem za rojstne dneve naših najmlajših v družini.

In danes je bil dan ko je naše dete praznovalo svoj 2. ROJSTNI DAN.

Vsem, ki so od nas v tem času želeli kakšno storitev se opravičujemo za naš 'izostanek'.

JJ VSE NAJBOLJŠE ZA ROJSTNI DAN!

sreda, 4. november 2009

DEŽNIK

Včeraj smo dočakali prvi sneg. Ko sem se peljala proti Kranju je bila prava snežna pravljica.
A kmalu se je sneg spremenil v dež in je bilo konec vsega lepega.
Preden sem se odpravila od doma, sem vsa jezna iskala dežnik in na koncu našla enega majhnega oranžnega.

Dostikrat imajo tudi neveste problem z iskanjem dežnika: ne za deževne razmere, vendar dežnik kot senčnik. Tisti lepi beli, čipkasti, ki se lično sklada z poročno obleko.
Od letos naprej jih lahko dobite tudi pri nas: v bež ali beli barvi. Možen pa je tudi nakup dvojnega dežnika za poročne deževn dni.


ponedeljek, 2. november 2009

DAN ZA POHIŠTVO

Današnjemu dnevu smo določili, da je dan za nakup in ogled pohištva. Naš novi poslovni prostor že dobiva podobo in kmalu bomo morali začeti razmišljati o pohištvu za pisarne in salon.
Danes bomo obiskali sosednjo državo, jutri pa še pohištveni sejem v Ljubljani.
Se veselim novih izzivov opremljanja, malo manj pa računov, ki so rezultat ličnega opremljanja.

Upam, da bo pot uspešna, kajti danes nas je naša KIA že enkrat pustil na cedilu.

Uživajmo v jutrišnjih prvi snežinka!

nedelja, 1. november 2009

NEDELJA

Včasih je potrebno odklopiti možgane in uživati, kar ti dan ponuja.
Kljub temu, da se s T. tudi malo pogovarjava kako v naslednji sezoni izboljšati kakovost našega dela, predvsem porok na prostem, se posvečamo drug drugemu.
Poistovetila sva se z najinim sinčkom in se skupaj igramo z DUPLO vlakom.

...ČU-ČU...