torek, 29. september 2009

POROČNI SEJMI

9. -11. oktober bo v Zagrebu poročni sejem.
2. - 4. oktober poročni sejem v Londonu. Komaj čakam!!! Upam, da nimam preveč pričakovanj. Vendar če pomislim, kaj vse sem v letošnjem letu januarja videla v Zagrebu (slovenci se lahko skrijemo pred njihovo ponudbo), bo tudi Anglija več kot zanimiva. Že njihove poročne revije so polne drugačnih in svežih idej. V London nameravam odpotovati skoraj brez prtljage, da bom lahko čiiiim več prinesla domov.

Tudi v Zagreb se splača: res prekrasne poročne obleke, pester izbor zlatarjev (sama ne nosim nakita, moj poročni prstan je izdelan ročno po najinih željah), a tam mi je bilo kar nekaj prstanov všeč. Predstavljajo se razni 'oblikovalci' balonov, vabil, dj-ji, bendi, poročni starinski avtomobili, limuzine, light show-i, .... Moram pa priznati, da sem pogrešala cvetličarje.
Pestro, če ne drugega, se splača po ideje.

ponedeljek, 28. september 2009

ORGANIZATORKA POROK, sanjska služba ali filmska iluzija


Če si človek, ki ti veliko pomenijo srečni ljudje in ti dogodki, kot je poroka , sežejo v srce, je to sanjska služba.
Ena takih je bila sobotna poroka na gradu Zaprice. Beli stoli, marelične vrtnice, baloni, solo pevka, z božanskim glasom in prefinjenim izborom glasbe, nestrpen ženin pred matičarjem z šopkom cvetja v rokah, deklica s cvetkami in na koncu nevesta z očetom. Ganjiv trenutek, kljub že toliko videnim porokam.
Vsekakor je potrbno pri tem delu odmisliti natrpan urnik od ponedeljka do nedelje, mnogo prebedenih noči, fizično delo, nedeljsko jutranje pospravljanje, boleče noge v nedeljo zjutraj od celotne sobote, nepredvidljive situacije, v katerih je treba reagirati hitro in z nasmeškom na ustih, ... A kljub temu je to delo ki me osrečuje in izpolnjuje.

Dekle, ki pravi, da je to sanjaska služba, naj ji povem, da kljub vsemu lepemu, je to NAPORNO delo. Za projektom, kot je poroka, stoji celotna ekipa več desetih ljudi, ki morajo med seboj sodelovati, biti odkrtiti, fizično sposobni, polni idej in biti odprti za pohvale in kritike.

Če delo opravljaš z veseljem in srcem, je vsaka služba SANJSKA SLUŽBA.